grEAT - Malaysia's 1st Automated Restaurant @1 Utama

October 29, 2018

Hello and Assalamualaikum everyone! Anddd Im backkk with a restaurant/food review. It's been a pretty long time since the last I reviewed tempat makan best. So now I nak review restoran yang rasanya paling canggih di Malaysia buat masa sekarang!

grEAT - The Healthier Fast Food is located in One Utama, started  operating in February 2018. Konsep grEAT ni memang LAIN dari restoran lain sebab semua kat sini automatic. Dah rasa macam fefeeling kat Japan. Finally kita dah hampir sama level juga la kan dengan restoran restoran di Jepun?


Selera Malaya Iftar Buffet @ Kedai Kopi Journal

May 06, 2018

Salam and hello everyone!

Tick tock tick tock. Ramadan is almost here, 2 more weeks to go! 

We can see restaurants and hotels are putting up promotions on iftar buffet feast. How about an iftar buffet that includes a Lok-lok stall with over 30 skewer choices? Let's go to KL Journal!

The KL Journal Hotel is a boutique hotel located at the heart of Bukit Bintang (walking distance to Bkt Bintang MRT station) is offering an iftar buffet at their very own Kedai Kopi Journal. With the theme "Selera Malaya', Kedai Jopi Journal will spread a variety of Malaysian favourite dishes from 16 May 2018- 14 June 2018. Tekak Malaysia memang takleh lari kan?

Some of their delicious spread include Signature Fish Head Curry, Ikan Pari Asam Pedas, Signature Beef Rendang, Ayam Kapitan & Percik, Kambing Masak Kurma, Soto Ayam & Seafood Tom Yam.

Soto Ayam

Hammam Spa @Publika

August 31, 2015

Salam and hello everyone! Hammam hammam hammam! Siapa tak kenal Hammam Spa..ask any spa lover, mesti diorang kata "omggg Hammam terbaik" ataupun yang tak pernah pergi lagi "omgg nak pegi pegi pegi!" Termasuklah me..dari dulu nak pergi Hammam sebab heard and read a lot of great reviews about it and how your daki totally gone lepas pegi Hammam Spa. Finally dapat merasa..Had to save up some money for this because it's a bit expensive. Hiks!

Pada suatu hari yang cantik, Lina pun berhajat untuk mencantikkan diri, duit pun dah cukup..so I planned with my good friend Emma to have a day in at Hammam Spa, Publika. They have another branch which is at Bangsar Village, but tak sanggup nak redah jam Bangsar, we chose Publika as it was nearest to our home. 

When we sampai Publika, memang confuse habis lah. Knowing Publika, you must study the blocks baru boleh jumpa tempat yang nak dituju. Called Publika tanya which block sebab malas nak Google hehe. After 5 to 10 minutes pusing meronda..akhirnya jumpa jugak Hammam. Sampai sampai je, terjah couch yang lawa ni!